2009. március 27., péntek

Száguldó Világunk ...

Rohanunk. Életünk, életmódunk az elmúlt évtizedekben hihetetlenül felgyorsult. Emelett nagyfokú technikai újítások, forradalmi felfedezések, és áttörések jellemzik a tudomány, és technika világát. Folyamatosan jelennek meg a HighTech felszerelések, gépek, amik életünket "könyebbé" teszik, olyan fokú kényelem, és komfort jellemz mindennnapjainkat, amit korábban ember még nem tapasztalt. És mégis, egyre inkább látszik, hogy valami nem stimmel. A dolgok nem úgy mennek, ahogy kellene, vagy amitől ténylegesen jól érezzük magunkat. Az Embereknek hiányzik valami  az életükből, és nekiállnak keresni. Már aki. Van, aki ebbe rohanó világba, életmódba belefárad, beleun, elfásul. Van, aki folyamatosan mindenféle élvezetekben keresi azt, ami megadja neki azt a többletet, ami hiányzik. Halmozzuk vagyonunkat, mindenféle felesleges dolgot veszünk. Elfogadjuk a mintákat, amiket diktálnak nekünk, hogy hogyan kellene élnünk, aztán kepeszkedünk, hogy megteremtsük a feltételeket, hogy képesek legyünk rá. Közben valahol legbelül tudjuk, vagy csak érezzük, hogy valami nem stimmel. Nem kicsit, nagyon (bocs Feri). Az emberek egyre távolodnak egymástól, idegennek tekintik egymást, gyanakvóvá válunk, bizalmatlanná. Ember embernek farkasa lesz. A munkahelyen, a családban, a hétköznapokban. Mindenhol. Egyre inkább hazudunk, nem vagyunk őszinték. A régi értékek üresek lesznek, az újak viszont nem adnak semmit hosszútávon. Az emberek éheznek szeretetre, figyelemre, törődésre, de ezt nem kapják meg Rohanó Világunktól. Mikor fog kidurranni ez a hatalmas lufi, amit MI, nyugati meberek egyelőre bálványként imádunk? Nem más ez, mint hatalmas Légvár, amit egyre csak pumpálunk, nem figyelve, hogy a határokat már régen túlléptük, és hamarosan akkora BUMM-ban lesz részünk, hogy utána csak értetlenül állunk, és csodálkozunk, nem értjük, hogy miért? 
Az embereknek hiányzik a Spiritualitás. Olyan faj vagyunk, akinek kell a Spirituális Élet. Szükségünk van rá. Egész eddigi létezésünket elkisérte, csak az utóbbi időkben utasítjuk el. De ha nincs létjogosultsága, akkor miért van az, hogy mmostanában egyre több ember fordul különböző vallásokhoz? Miért? Szerencsére olyan korban élünk, ahol (többnyire) nem mondják meg, hogy ki milyen vallást kövessen. A paletta széles, mindenki megtalálhatja azt, ami neki a legmegfelelőbb, ami hozzá közelebb áll, amivel tud azonosulni. Nem mondom azt, hogy valamelyik felsőbbrendő, vagy csak az az "Egy, és Igaz HIT", mert nem hiszem, hogy ez így van. Kinek mi az igazi, kinek mi tetszik. Előbb, utóbb mind oda vezet, csak van, ami lassabban, van, ami gyorsabban. Nincs magasabb rendű vallás, csak különböző típusú, és természetű emberek. A piac nagy, és a választás szabad (többnyire). Egy dolgot nem szeretek ezen a téren, ha meg akarnak Tériteni, vagy nézeteimmel ellentétes dolgokat rámerőltetni. Ha egy másik vallás képviselője a saját vallásának ideológiáival akarja megmagyarázni az én nézeteimet, vallásomat. Nem mintha sikere lenne. Szeretek meggyőződni magam a dolgokról, úgy, ahogy vannak. A személyes, tiszta tapasztalat, mely hatalmas tanításokat hordoz magában.És ez MOST történik, mindig MOST. Mert csak ez van, a MÚLT már megtörtént, a HOLNAP meg soha nem jön el ...

2 megjegyzés:

MDL írta...

aki téríteni próbál, az nem érti, hogy miről van szó, neki még nagyon sok tanulni-tapasztalnivalója van hátra..

Kcj írta...

Van benne igazság. Másrészt pedig a térítő nncs tisztában a Szabad Akarat, és a Választás Szabadsága fogalmával. Szerintem.