2009. február 19., csütörtök

Céges dolgok, hangulatok ..

Munkakedvem hanyatlása már ott tart, hogy otthon már elfogott egyfajta méla undor, amikor eszembe jutott „szeretett” munkahelyem. Persze nem lep meg ez az érzés, sejtettem már jó előre, hogy ez így lesz. Azért nem tetszik, ez tény. Nem, mert rengeteg energiámat szívja el ez az érzés, ez a hangulat, hiába próbálom figyelmen kívül hagyni, ott van, folyamatosan motoszkál, zaklat. A hangulatom meg nyomott, és ez az érzés csak fokozódik, napról napra. És akkor jön a kérdés, hogy ha ennyire nem jön be nekem a munkahelyem, akkor miért nem hagyom itt az egészet, és megyek el? No igen, de hova? Nem nagyon van munkalehetőség manapság Baranyában, Pécsett, bár nem is nagyon néztem még körül. A másik meg az, hogy van már annyi évem a Cégnél, hogy most már nem akarok önként lelépni, mert akkor nem fizetnek ki végkielégítést. Az meg nekem mostanra már jó pénz, és tudnék is kezdeni vele mit. Szóval maradok a végkielégítés végett, hátha megkapom.

Másik dolog a Céggel kapcsolatban. Állítólag az a hír járja, hogy ha valaki kér a Cégtől Munkáltatói Igazolást, akkor nem kap, vagy ha mégis, akkor a lapra rá van írva, hogy „A Cég felszámolás alatt”. Hmm. Elgondolkodtató. Meg más, érdekes pletykák is járják. Az egyik termékvonal kapott nagy megrendelést, ők csak később fognak költözni, az eddig hallottakkal ellentétben. A termékvonal létszáma 700 fő. Aztán ott van az, hogy a létszámcsökkentés tovább folyik, egészen addig, amíg el nem érik a 700 főt. Ezt a kettő dolgot összekombinálva megen érdekes dolgok jönnek ki. Ez is elgondolkodtató.

Visszatérve egy korábbi gondolatra, hogy miért nem lépek le innen, ha munkaundorom ilyen mértékű. Ma délután felhívott egy régi ismerősöm húga, és egy kötetlen beszélgetésre hívott, munkalehetőséggel kapcsolatban. Meg is beszéltük, hogy hétfő délelőtt találkozunk, és elmondja, hogy mit is tud nekem ajánlani. Kíváncsian várom, hogy megtudjam. Ki tudja, elvégre semmi sem történik véletlenül, mindennek oka van. Ennek is biztosan meg van az oka, hogy miért most, vagy melyik korábban kimondott kívánságom az, ami kellő energiát kapva beteljesedhet.

Meglátom mi lesz ...

Nincsenek megjegyzések: