2007. december 20., csütörtök

Metamorphosis ...

Néha érdekes átalakulásoknak vagyok szemtanúja. És most arra gondolok, ami emberekben végbemegy, illetve amit szemmel lehet látni. Pl. van a cégnél egy fiatal csaj (csak látásból ismerem). Amikor idejött dolgozni, akkor konkrétan punkként öltözködött. Bőr dzseki, szűk farmer föltűrve a szárral, bakkancs, szimatszatyor, kétoldalt fölnyírt haj, sörénybe hordva. Azóta eltelt vagy másfél év, és a punk külső elmúlt. Konszolidált külső, normális ruhák, magassarkú, és magasszárú csimma, normális frizura. Gondolom elkezdett normálisan keresni (ennél a cégnél? (végülis rendszeresen kap fizetést, az már normális, nem?)), talán a munkahelyi környezet (kolegák) is befolyásolták, de aztán ki tudja?

A másik, ami eszembe jutott, az szintén egykor punk csaj, szinesre festett haj, bakkancs, punk öltözködés és szokások (tarhálás), fülbevalók és biztosítótűk a test különböző részeiben, stb. Ő szintén "átváltozott", szem, és fültanúja voltam, amikor RÁKból átmnet a BOCACCIOba. Ja, és az öltözködése is ennek megfelelően változott. A szakadt farmer, és egyéb kellékek elmaradtak, és lett belőle egy "party-girl".

Nekem is voltak kisebb "átváltozásaim", hosszú évekig nem voltam hajlandó felvenni mást, csak feketét. Aztán ez elmúlt, és a fekete az, amit lehetőleg soha többet nem akarok hordani. Kivéve az öltönyöm. De azt is csak ritkán. Mostanában próbálok színesebben öltözködni, bár most is vannak megkötések, tabuk. Kéket, és szürkét nem igazán vagyok hajklandó hordani, a túl világos szinek sem jöhetnek szóba. Ami bejön, és jól érzem magam benne, az a földszinek közül kerülnek ki, úgy, mint a zöld, barna, drapp, illetve ezek árnyalatai, illetve ami még esetleg megtetszik. De a kedvenc a zöld. Nem tudom, hogy ez mit tükröz, talán majd egyszer választ kapok rá. A többi "átváltozást" most nem veszem nagyító alá. Talán majd ...

Nincsenek megjegyzések: