2012. július 8., vasárnap

Szauna ...

Lassan 2-3 hete, hogy napjaim nagyrészét 30 fok feletti hőmérsékletben töltöm. A szobám nem hiszem, hogy le tud hűlni 30 alá. Mire megközelíti ezt a hőmérsékletet, már kezd is melegedni kint. Ma reggel 8kor már 30 fok volt kint. A túlzott melegedést úgy tudom elkerülni, hogy 2 körül becsukom az ablakot, és zárom a redőnyt. Valamivel elviselhetőbb. Aztán este nyitás, és nagyon lassú enyhülés, de legalább jár a levegő.
Mikor megyek dolgozni, addigra kint már 35 felé jár a klíma. Megint csak elviselhetőbb, ha van egy kis szellő/szél. Aztán a busz. Fogalmam sincs, hogy mit lehetne ott mérni, igyekszek a busz végében helyet foglalni, ablak-, és jegylyukasztó közelben (hiába van munkám, még mindig csóró vagyok). Így minden levegő, ami beáramlik az ablakokon, a busz hátuljában összpontosul, a folyamatos levegőmozgás okoz valamiféle hűtést. De az is számít talán, hogy nem veszek tudomást annyira a hőségről. Elfogadom a tényt, hogy most ez van, de nem lovalom bele magam. Így kevésbé szenvedek (működik!).
Aztán a meló. A konyhán dolgozok, folyamatosan mennek a sütők, a legkevesebb, amit láttam, az 33,5 fok volt, a legtöbb 36 fok. Szerencsére van egy ventilátor, és valami levegőbefúvás/elszívás is, ami enyhíti a körülményeket. Kicsit. Azért örülök, amikor véget ér a műszak. Még ha meleg is van kint, de nincs pörgés, végre átöltözhetek nyáriasba. Persze bízok benne, hogy már nem kell sokáig ott dolgoznom, max. pár nap Az lenne a legjobb, ha már hétfőn jönne a @-mail, vagy telefon, hogy ok, felvettek, felmondhatok, és mehetek dolgozni. Le se dolgoznám a hétfőt, még ha ezzel ki is szúrnák pár emberrel. De nincs kedvem egyedül zárni, meg el lehet képzelni, hogy mennyire figyelnék a munkámra, hogy minden jól menjen, és ne legyen úszás.
Amúgy a hőséget próbálom úgy túlélni, hogy sok folyadékot iszok. Hideget, még ha azt is mondják, hogy ilyenkor az nem a legjobb. Naponta akár 3-4 alkalommal is zuhanyzok. Könnyű ételeket eszek, és azért abból se sokat (fogytam is 3-4 kilót az elmúlt hetekben). Próbálok lazán öltözködni (kint, mert otthon max. kisgatya). Tudatosan figyelek arra, hogy ne idegesítsem fel magamat, hogy ne legyek ingerült. Próbálok nem arra gondolni, hogy meleg van. Nagyjából ennyi.
Persze legjobb valami vízparton, strandon lenne jó, ahol folyamatosan tudnám hűteni magam (kívül, és belül egyaránt), és élvezném a nyarat, csak egyrészt nem tudom, hogy Bp-en merre van szabadstrand, másrészt ... , nincs másrészt. Szabadstrand kellene.Ha csak 1-2 óra, de az is fantasztikus lenne. Élvezném. Napfény, víz, csajok, sör (talán, 1-2).Meglátom, hogy mi fér bele a napba még, ha találok valamit.

Nincsenek megjegyzések: