2010. február 23., kedd

Nikotinelvonás, újra ...

Most már nagyjából másfél hete nem gyújtottam rá. Kb. 2 hete elfogyott az uccsó szál cigim, utána Apám dohány-készletéből elszívtam pár szálat, de aztán az is elmaradt. Mindez persze azért, mert nincs pénzem rá.
Eleinte nem is hiányzott, csak 1 hét után kezdtem el érezni az elvonási tüneteket, bár viszonylag jól kezelem eddig. Néha érzem a késztetést, hogy rá kellene gyújtani, de el is múlik. Arra nem tudom még rávenni magam, hogy Apám dohányából csináljak magamnak egyet. És nem is fogom. Az nem ízlik. Nem mintha a többi jobb lenne, ugyanolyan büdös mind, csak van amelyik jobban. Kevesebbet is köhögök a nélkülözés óta.
És újfent azon gondolkodok, hogy abba kellene hagyni. Mert minek is? Sok pénzbe kerül. Köhögök tőle. Büdös tőle utána a szám. A ruhám is az lesz. Nem is egészséges. Közben eszembe jutott, hogy mi is Öcsém oka arra, hogy semminemű füstöt nem "élvez", nem enged a szervezetébe. Egyik Nagypapám a dohányzásnak köszönhetően távozott el 23 éve, és ez rá nagy hatással volt. Igaza is van. És megfontolandó is egyben. Ezt szem előtt kell tartanom, ha legközelebb eszembe jut, hogy rágyújtsak. Ez talán egy jó érv, hogy miért hagyjam abba ...

Nincsenek megjegyzések: