2013. november 23., szombat

Fenyegetés ...

Nem szoktam politizálni, de hallottam, olvastam valamit, mai mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Ez pedig Vona Gábor kijelentése, amit törökországi körútján tett az egyik egyetemen, és amit persze le is közölt több iszlám portál, sajtó. Az említett nyilatkozat:

»az iszlám az emberiség utolsó reménysége a globalizáció és a liberalizmus sötétségében«

Hát, ez azért elég meredek kijelentés, felelőtlenségről, és totális idiotizmusról szól. Egyrészt, nekem már eleve a Jobbikkal szemben is vannak fenntartásaim, ehhez jön még hozzá az, hogy a pártelnök habár zsidó származású, erősen támadja a zsidókat (biztos megvan rá az oka, ezt én nem tudhatom, talán nem kapott elég pénzt tőlük). Egy nemzeti és keresztény értékeket védő (a párt jelképében benne van a kereszt), támogató párt elnöke hogy mondhat ilyet?  Most hirtelen az jutott az eszembe, hogy lehet, hogy iszlám szervezetek pénzelik a Jobbikot igazából, és ezért van ez a nagy hajbókolás az iszlám felé.
Elutasítom a diszkrimináció minden formáját, így ezt is. Az iszlámmal is alapvetően az a gondom, hogy korlátozza az alapvető emberi jogokat, szabadságot, elnyomja a nőket, és erőszakos agresszív vallás (ezt igazolják mind a távoli-, és közeli múlt eseményei). Nem tudom, hogy hol élt Gábor az elmúlt években, de biztos valami álomvilágban, vagy részeg volt, hogy ilyen kijelentést tesz. Mindenesetre azt jó lenne megtanulnia, hogy az ellenségének az ellensége nem biztos, hogy a barátja. Nem tudom, hogy tisztában van-e azzal, hogy ha az iszlám lenne itt az uralkodó vallás, és törvényjog, akkor a nőknek csadorban, vagy burkában kellene járnia.
Személyes véleményem az, hogy Gábor kisebbségi komplexusban szenvedő, identitászavarral erősen fűszerezett egyén, akinek eléggé radikális (és veszélyes) nézetei, gondolatai vannak. A közéleti szerepléstől mindenesetre eltanácsolnám, és ajánlanék neki egy jó pszichológust.

Nincsenek megjegyzések: