2014. február 12., szerda

Zavaró érzelmek ...

Most már jó ideje, hogy feszültséget, haragot, dühöt, és agresszivitást tapasztalok magamon/ban. Ingerlékenyebb vagyok, hamarabb kijövök a sodromból. Mindez igen frusztráló tud lenni, ugyanakkor remek lehetősség, hogy gyakoroljam a türelmet, és megpróbáljam irányítani ezeket az érzéseket. Próbálok erőt meríteni belőlük, átalakítani, hogy a hasznomra váljanak, ha már így alakult. Persze izgalmas is ez, mert ilyet már régen tapasztaltam, vagy még nem igazán. Illetve nem volt még lehetőségem, hogy ilyen módon vizsgáljam őket. Érdekes, hogy ad egy lendületet.
Ugyanakkor ott van az is, hogy hamarabb felhúzom magam. Ugyanazokon a dolgokon, mint korábban, csak most nehezebben tudom visszafogni magam. Mármint hogy beszóljak, beugassak embereknek. Ez leginkább akkor fordul elő, ha ostobasággal találom magam szembe (erre mindig ugrottam, csak most jobban), illetve az utóbbi időben idegesítenek az öregek, és a kis takonypócok (mostani tinik). Mindkét csoport ugyanazon okokból kifolyólag. Egyrészt ott van a tömegközlekedés. Mindkét csoport tagjai előszeretettel megállnak az ajtóban felszállás után,és onnan csak millimétereket hajlandóak arrébb mozdulni, ha pedig az ember szól nekik, akkor értetlenül néznek, de nem mozdulnak. Utána meg jön a sértődés, amikor rajtuk átgázolva/mászva leszállok, főleg ha még be is szólok.
Másrészt az áruházak. Úgy közlekednek, hogy nem lehet őket kikerülni (jobbra-balra kóvályog, vánszorog, meg-megáll a legváratlanabb helyzetekben/pillanatokban), a közlekedő folyósókon állnak meg beszélgetni, percekig áll egy polc előtt, nem tudva eldönteni, hogy megvegye-e a tejfölt, vagy ne. Sorolhatnám még a hülyeségeket, amik zavarnak, idegesítenek, de minek. Mindenesetre így nem csoda, hogy már szinte minden helyzetben mantrázok, szinte automatikusan, észre sem véve, hogy mikor kezdtem.
Mindenesetre egy régóta gyakorló barátom azt mondta nemrég, hogy ez egy nagyszerű helyzet, amiben nagyon sokat lehet fejlődni, dolgozni a tudatommal, önmagammal. És egyre inkább az a tapasztalatom, hogy igaza van ...

Nincsenek megjegyzések: